Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Καποιες φρασεις που βρηκα απο γνωστους φιλοσοφους που πιστευω πως αξιζουν

Οταν θα κυβερνουν οι ανθρωποι,δεν θα χρειαζονται τις κυβερνησεις. μεχρι τοτε θα μας πηδανε.

Τσαρλς Μπουκοβσκι


Εκεινος που δεν επιθυμει την ελευθερια αλλα την εξουσια δεν πρεπει να παιζει με την επανασταση.

Μιχαηλ Μπακουνιν


Διανοουμενο δεν αποκαλω το ατομο που εργαζεται με το κεφαλι περισσοτερο απο τα χερια αλλα εκεινον που εργαζεται για την απωθηση των επιθυμιων της ζωης του.

Ραουλ Βανενγκεμ

Αν με την λεξη "δημοκρατια" εννοουμε την πραγματικη ασκηση της εξουσιας απο εναν πληθυσμο που δεν ειναι ουτε διαιρεμενος ουτε διατεταγμενος ιεραρχικα σε ταξεις ,τοτε ειναι φανερο οτι απεχουμε πολυ απο την δημοκρατια. ειναι ολοφανερο ομως οτι ζουμε κατω απο ενα καθεστως δικτατοριας της ταξης,εξουσιας της ταξης που επιβαλλεται με την βια,ακομα κι οταν τα οργανα αυτα της βιας ειναι θεσμικα και συνταγματικα,και στον βαθμο αυτο δεν τιθεται ζητημα δημοκρατιας για εμας.

Μισελ Φουκω

Μηπως η εξουσια ειναι απλως μια μορφη πολεμικης κυριαρχιας? μηπως λοιπον πρεπει να αντιληφθουμε ολα τα προβληματα εξουσιας με ορους σχεσεων πολεμου? μηπως η εξουσια ειναι ενα ειδος γενικευμενου πολεμου που παιρνει σε συγκεκριμενες στιγμες τις μορφες της ειρηνης και του κρατους? τοτε η ειρηνη θα ηταν μια μορφη πολεμου και το κρατος ενα μεσο για την διεξαγωγη του.

Μισελ Φουκω


Στην πραγματικοτητα η λεξη ανθρωπισμος εχει δυο πολυ διαφορετικες εννοιες. λεγοντας "ανθρωπισμος" μπορει να εννοουμε μια θεωρια που παιρνει τον ανθρωπο σαν σκοπο και σαν ανωτερη αξια (....) ο ανθρωπος ειναι καταπληκτικος. αυτος ο ανθρωπισμος ομως ειναι παραλογος γιατι μονο ο σκυλος ή το αλογο θα μπορουσε να εκφερει μια κριση πανω στον ανθρωπο και να διακυρηξει οτι ειναι καταπληκτικος.
αλλα υπαρχει και μια αλλη εννοια του ανθρωπισμου. ο ανθρωπος μενει σταθερα "εξω απο τον εαυτο του" ,υπαρχει με το να χανεται εξω απο τον εαυτο του. καθως ο ανθρωπος ειναι αυτο το ξεπερασμα, αυτη η υπερβαση,βρισκεται στο επικεντρο αυτης της υπερβασης.

Ζαν πωλ Σαρτρ


Απ ολα οσα εχουν γραφτει αγαπω μονο αυτο που γραφει κανεις με το αιμα του.

Φρηντριχ Νιτσε



Ευχαριστουμε το www.diymusic.org και τον kthulu για αυτες τις πληροφοριες

1 σχόλιο: