Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Η αρρωστη κοινωνια

Η κοινωνια μας ειναι αρρωστη. Η ανισοτητα, η φτωχεια, οι πολεμοι, η δυστυχια ειναι τα στοιχεια που το επιβεβαιωνουν.
Αναζητηστε μια καλυτερη κοινωνια.
Αφηστε στο περιθωριο οτι βλαπτει την κοινωνια.
Τι μπορει να βλαπτει την κοινωνια?
Η προπαγανδα. Με κυριο μεσο τα ΜΜΕ αλλα και την σχολικη εκπαιδευση η προπαγανδα κατευθυνει τον ανθρωπο. Με μεγαλη μελετη στη ψυχοσυνθεση και στο υποσυνειδητο του ανθρωπου εχουν καταφερει ατομα που κατεχουν την εξουσια να μαζοποιουν να ελεγχουν και να κατευθυνουν τη μαζα προς τη πλευρα που θελουν. Καινε τα μυαλα πολλων παιδιων ηδη απο μικρη ηλικια με σκοπο τη διατηρηση ορισμενων πλαστων και βλαβερων για την κοινωνια αξιων οπως ειναι η θρησκεια και το εθνος.
Η θρησκεια. Η θρησκεια αρχικα δεν εχει καμια σχεση με το "θεο". Ο θεος ειναι μια εννοια η οποια ειναι φιλοσοφικη και δεν μπορει να αποδειχθει ή να αναιρεθει η πραγματικη της υποσταση. Το να πιστευει καποιος στο θεο ειναι προσωπικο θεμα. Η θρησκεια αντιθετως, ειναι ενα κατασκευασμα του ανθρωπου. Το να πιστευεις σε κατι πλασματικο, σε κατι μη πραγματικο, θεωρω πως προκαλει κακο και σε ατομικο αλλα και σε κοινωνικο επιπεδο. Μην αφηνεις ενα δογμα να καθοριζει τις πραξεις σου και τη ζωη σου. Μην αφηνεις μια εννοια ψευτικη οπως η θρησκεια να μπλεκετε στα ποδια των ανθρωπων και να προκαλει κακο. Γιατι μελετωντας και μονο την ιστορια μεγαλο μερος της δυστυχιας στην κοινωνια πηγαζει απο τις θρησκειες. Αν θες καποια δυναμη να βασιστεις σε αυτη, βασισου στη δικια σου και στον συνανθρωπων που σε αντιμετωπιζουν με αλληλεγγυη.
Το νομισματικο συστημα. Σε μια υπερκαταναλωτικη κοινωνια, σε μια κοινωνια αισχροκερδιας, νομιμης τοκογλυφιας, ειναι επομενο να προκυψουν πολλα κοινωνικα προβληματα. Οταν πρεριθωριοποιουμε αξιες οπως ο αλληλοσεβασμος, η αλληλεγγυη και η συλλογικοτητα και τις αντικαθιστουμε με αλλες οπως χρημα, δοξα και υλικο πλουτο.
Για να πετυχουμε αυτες τις "αξιες" χρειαζομαστε χρηματα. Τα χρηματα αυτα θα πρεπει να τα επιστρεψουμε φυσικα με τοκο. Δουλευουμε 5 μερες την εβδομαδα στην καλυτερη περιπτωση, για να καπιλευτουν τους κοπους μας και τις προσπαθειες μας. Οι κοποι μας με την μορφη των λεφτων πανε στα χερια λιγων και οτι μενει για μας παει στην απλη επιβιωση και μια πλαστη, ψευτικη διασκεδαση.
Ας αντισταθουμε λοιπον ολοι μαζι σε οτι περιοριζει την ελευθερια μας.
Ας γυρισουμε την πλατη στην προπαγανδα τους και ας πληροφορουμε το κοσμο σωστα.
Ας γυρισουμε την πλατη στις θρησκειες τους που προκαλουν προβληματα.
Ας γυρισουμε την πλατη στο νομισματικο συστημα και τις αξιες που εχει θεσει.
Ας αντισταθουμε σε οτι θετει κανονες στις ζωες μας.
Αντισταθειτε και σε μενα ακομα που σας λεω τι να κανετε.
Απλα σκεφτειτε ποια ειναι η πραγματικοτητα και μην αδιαφορειτε.....

1 σχόλιο:

  1. euge.....kataplhktiko arthro.ala giati oi anthrwpoi pistevoun se thrhskies? giati fovoundai.....kai ton fovo ekmetalevonde gia na prosilitizoun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή