Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Θρησκεια, ενα ευφυεστατο αστρολογικο παραμυθι




Ας δουμε μια εικονα που παρουσιαζει κατι αρκετα ομοι θα ελεγα. Απο τη μια η Ισις, μητερα του θεου Ωρος (Horus) με θαυματουργη γεννηση. Ο Ωρος κατα τους αρχαιους αιγυπτιους ηταν ο θεος του φωτος, ο καλος θεος που υπερασπιζεται τον λαο του και προσφερει την υποστηριξη του στο ανθρωπινο γενος. Συμφωνα με τον θρυλο ο Ωρος με το ηλιογερμα παραδιδει την εξουσια στον Σεθ, τον θεο του σκοτους ο οποιος σχετιζοταν με τον θεο του κακου.
Απο την αλλη ο ιησους στην αγκαλια της μητερας του Μαριας, γεννηθηκε επισης με θαυμα θεου. Ο Γεσουα (λαναθασμενη μεταφραση στα ελληνικα ως "Ιησους") χαρακτηριζεται επισης ως ο θεος του φωτος και της αληθειας. Ειναι ο θεος που θελει να βοηθησει το ανθρωπινο γενος απο το κακο. Το κακο νομιζω πως και εδω συμβολιζεται με μια θεοτητα με τις ονομασιες Εωσφορος, Σατανας, Βελζεβουλ κλπ κλπ.
Ο Εωσφορος ειναι το σκοταδι και η αμαρτια ενω ο Γεσουα σαν το φως που θα σωσει τους ανθρωπους απο το κακο.
Αυτα ειναι λιγα απο τα οποια μπορω να βρω εγω σχετικα με τις θρησκειες. Αν θελετε μπορειτε να ψαξετε και εσεις σχετικα με τις παραδοσεις των θρησκειων. Επισης μπορειτε να ψαξετε την σχεση καθε θρησκειας με την αστρολογια. Εκει ειναι που θα δειτε καθαρα οτι καθε θρησκεια δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα παραμυθι δημιουργημενο απο τον ανθρωπο λογο της ψυχοσυνθεσης του και της μελετης των αστρων. Νεες πληροφοριες θα αναρτωνται συντομα, μεινετε κοντα.

1 σχόλιο:

  1. http://www.zeitgeistmovie.com/
    η ταινια εκτος των αλλων αναλυει τις ομοιοτητες μεταξυ ολων των θρησκειων, καθως υποστηριζει οτι ολα βασιζονται στην αστρολογια. η ελληνικη σελιδα του κινηματος zeitgeist ειναι αυτη: http://www.thezeitgeistmovement.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή